23948sdkhjf

Handeln kritiserar planerna på "Apoteket Shop"

Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel kräver i ett öppet brev att vård- och omsorgsminister Ylva Johansson avslöjar hur beredskapen ser ut för det väntade beslutet från EG-domstolen om att läkemedelsmonopolet rivs upp.
Svensk Handel anar att Apoteket vill starta en kedja av butiker, för att kväva konkurrens vid en eventuell dom i EG-domstolen om apoteksmonopolets upphävande. Apoteket spelar under täcket tycker man.
Enligt Svensk Handel har Apoteket bildat det helägda dotterbolaget Adara AB, som ska bereda vägen för Apoteket Shop, som är namnet på den nya planerade kedjan. Butiker med receptfrialäkemedel och egenvårdsprodukter ska öppnas med spridning i hela Sverige .
- I skydd av monopolet gör de allt som vi anser bör göras, men utan konkurrens. Dessutom är de förtegna om det , säger Svensk Handels vd Thomas Svaton till Dagens Nyheter .
Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel driver ett mål mot svenska staten i EG-domstolen för att få till stånd en förändring av det svenska apoteksmonopolet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109