23948sdkhjf

Protesterna hjälpte - Pommac blir kvar!

När bryggeriet Carlsberg för knappt två veckor sedan meddelade att man beslutat lägga ner tillverkningen av läskklassikern Pommac, blev reaktionerna starka hos svenska folket. På en hemsida, som snabbt upprättades av den blott 16-årige Pommac-älskaren Petter Lindqvist, fick man på bara några dagar in över 50.000 namn på en protestlista!
Och protesterna hjälpte! Pressen från konsumenterna blev för stark och Carlsberg har nu ändrat sitt beslut. Klassikern Pommac – och med den de också nedläggningshotade läskmärkena Trocadero och Grappo – får leva vidare.
– När vi nu tar tillbaka Pommac, så gör vi det för att svenska folket vill det och för att rädda en gammal klassiker. Vi hoppas självklart att det nyväckta intresset kommer att synas i försäljningsstatistiken och kanske blir detta den nystart Pommac behöver , säger Paul Bergqvist, som är ny VD i Carlsberg.
Men det finns också de, som tror att hela Pommac-grejen bara var ett smart marknadsföringsgrepp! Enligt tidningen Resumé , misstänker marknadsföringsforskaren Jacob Östberg på Stockholms Universitet, att Pommac aldrig skulle sluta säljas och att nedläggningsbeslutet var en PR-bluff…
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085