23948sdkhjf

Indisk tubtillverkare satsar på Europa

Världens största tillverkare av komposittuber, indiska Essel Propack Ltd, har beslutat expandera i Europa . Det indiska bolaget har köpt brittiska Arista Tubes och ska också bygga en tubfabrik utanför Moskva i Ryssland .
Essel Propack bildades så sent som 2000 genom en sammanslagning av Essel Packaging och schweiziska Propack. Bolagets huvudkontor ligger i Mumbai i Indien.
De plasttuber av flerskiktsmaterial, komposittuber, som bolaget tillverkar används främst av kosmetik- och läkemedelsindustrin. De omkring 4,2 miljarder tuber, som årligen tillverkas, består huvudsakligen av PET, HD-polyeten och EVOH som barriärskikt.
Arista Tubes är Storbritanniens största tillverkare av sömlösa komposittuber och har en marknadsandel på cirka 30 procent.
Essel Propack har ytterligare tillväxtplaner i Europa. Förutom den ryska tubfabriken finns planer på att bygga fabriker i närheten av bolagets största kunder; Unilever, Glaxo Smith-Kline, Colgate Palmolive och Procter & Gamble. Dessutom ska en egen division bildas i Europa för tillverkning av förslutningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362