23948sdkhjf

Angwalds ”fallskärm” väcker vrede i Ystad

I förra veckan kom beskedet om nedläggning av Rexams fabrik i Ystad . Och nu har de 111 anställda fått veta, att den nyligen sparkade Stefan Angwald kan få ett avgångsvederlag på upp till 21 miljoner kronor efter fem månaders anställning som koncernchef…
Avtalet mellan Rexam och Angwald omfattar dels lön under två år, dels en pension. Löneutbetalningarna upphör om han får ett nytt jobb under tvåårsperioden.
Ersättningen till den sparkade VD:n Stefan Angwald väcker nu upprördhet och vrede hos de anställda i Ystad. Angwald anställdes – efter några månaders ”inkörningsperiod” – officiellt som koncern-VD på huvudkontoret i London i maj. Den 14 oktober sparkades han med motiveringen, att han var fel man för uppdraget.
- Här finns anställda, som har arbetat i 30-35 år. Man hade i stället kunnat lägga pengarna på personal, som vigt sitt liv åt det här företaget , säger grafiska fackklubbens ordförande Kaj Jeppsson till Ystads Allehanda .
Platschefen i Ystad, Lars Medin, säger, att han förstår om summan sticker i ögonen på de anställda och att beskedet tidsmässigt kommer olyckligt. Han tillägger, att han har en personlig åsikt om summan, men väljer att behålla den för sig själv.
Fackordföranden Kaj Jeppsson hoppas nu kunna använda de 21 miljonerna som argument i diskussionen om vad företaget kan göra för de anställda, när Ystadsfabriken läggs ner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094