23948sdkhjf

Fackligt motstånd mot UPM-nedläggning i Canada

De lokala fackklubbarna och personalen vid UPM:s kraftpappersbruk i Miramichi, Canada , får stöd av de nationella transport-, energi och pappersarbetarförbunden i Canada för ansträngningarna att bibehålla driften vid anläggningen.
En facklig resolution, som stöder fortsatt drift vid kraftpappersbruket i Miramichi har antagits, och diskussioner mellan lokala fackliga företrädare och den nationella förbundsledningen avseende en kampanj för fortsatt drift vid fabriken pågår. En begäran om ett ingripande har också skickats till regeringen i delstaten New Brunswick .
– UPM tjänar pengar på kraftpappersbruket och företaget måste påminnas om sina skyldigheter mot de anställda och mot samhället i sin helhet , säger A J Dowling, ordförande i avdelning 689 av kanadensiska pappersarbetareförbundet.
Bakgrunden är UPM:s beslut att lägga ned kraftpappersbruket i Miramichi, vilket innebär att cirka 400 jobb försvinner. UPM vill i stället satsa på magasinpapperstillverkningen i Miramichi och planerar åtgärder för att stärka magasinpappersbrukets konkurrenskraft på marknaden.
– Stängningen av kraftpappersbruket har varit ett svårt men nödvändigt beslut att ta för att få verksamheten i Miramichi på en solid ekonomisk grund , säger Jyrki Ovaska, chef för magasins- och tidningspappersproduktionen inom UPM.
Nedläggningen av kraftpapperstillverkningen är planerad till sista januari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093