23948sdkhjf

Kinas behov av packmaskiner växer med 20 procent om året

Kina har blivit världens näst största importör av förpackningsmaskiner, enligt siffror som presenterats vid Interfood i Shanghai . Även den inhemska packmaskinbranschen i Kina har en boom. Statsstöd för packinvesteringar har gjort att packmaskinbranschen vuxit med i snitt 20 procent om året de senaste 5 – 6 åren!
Kina importerar, enligt egen uppgift, packmaskiner för ca 2 miljarder dollar om året och 2005 kommer det att handla om drygt 670.000 maskiner. År 2010 ska den siffran ha nått ca 930.000 maskiner.
Den totala efterfrågan på förpacknings- och livsmedelsberedningsmaskiner i Kina är för närvarande ca 7,9 miljarder dollar och behovet växer med i genomsnitt 12 procent om året. Det lär därför finnas enorma möjligheter för resten av världen att exportera förpackningsutrustning till Kina under åtskilliga år.
Den extrema takten i Kinas BNP-utveckling bygger till över 60 procent på tillverkningsindustrins tillväxt. Låga tillverkningskostnader, etableringsvänlig industripolitik och låga skatter lockar också utländska varuproducenter till Kina. Exempel är Coca-Cola och Nestlé, som nu säljer för över 1 miljard dollar om året i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079