23948sdkhjf

Turbulens i Rexam: Stefan Angwald får gå – Lars Emilson ny VD!

Det råder just nu rejäl turbulens i ledningen för brittiska förpackningsjätten Rexam PLC!
I ett pressmeddelande på torsdagen kungör bolagets styrelse helt oväntat, att den nye VD:n Stefan Angwald har blivit ombedd att träda tillbaka och lämna sin VD-post! Stefan Angwald började i Rexam i januari i år och utsågs formellt till ny VD i koncernen i samband med att Rolf Börjesson vid bolagsstämman i maj i år lämnade VD-posten och blev styrelsens ordförande.
Till ny VD har nu i stället utsetts Lars Emilson, som allt sedan Rexam och svenska PLM gick samman 1999, varit chef för Rexams dryckesburksdivision och styrelseledamot i Rexam PLC.
Stefan Angwalds plötsligt tillbakaträdande kommer oväntat, inte minst mot bakgrund av de positiva omnämnande han fick av sin företrädare Rolf Börjesson och Rexams styrelse, vid utnämningen till VD.
Men helt tydligt har Stefan Angwalds ledarskap – inte minst i samarbetet med styrelsen och Rolf Börjesson - inte alls fungerat och i dagens pressmeddelande konstaterar Rexams styrelse med anmärkningsvärd frankhet: ” vi har med beklagande dragit slutsatsen att Mr Angwald inte är den lämpliga personen att leda företaget och har därför bett honom träda tillbaka.
Den nye VD:n Lars Emilson har lång erfarenhet av förpackningsindustrin och är den som haft ansvaret för att Rexams dryckesburksdivision i dag är en av de klart ledande aktörerna i världen.
Lars Emilson, liksom Rolf Börjesson och nyligen pensionerade marknadschefen Per Erlandsson, tillhör den kärna av före detta PLM-chefer, som allt sedan sammangåendet 1999, satt sin prägel på Rexam och gjort koncernen till en ledande förpackningsaktör inom dryckes-, farma- och kosmetikaområdena.
I en kommentar till det plötsliga VD-skiftet, säger Christopher Clark, vice ordförande i Rexams styrelse:
Styrelsen beklagar det steg vi tvingats ta, men beslutet är fattat med utgångspunkt från företagets bästa framtida intressen. Styrelsen är medveten om känsligheten i ärendet och i Rolf Börjessons position som koncernens ordförande och före detta verkställande direktör, men jag vill betona å mina och mina styrelsekollegers vägnar att beslutet är fattat med full enighet i styrelsen och att styrelsen till fullo stöder Mr Börjesson som ordförande för företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079