23948sdkhjf

Dagligvaruhandeln förbereder för apoteksmonopolets fall

Flera aktörer i dagligvaruhandeln har börjat göra sig redo för apoteksmonopolets fall. ICA har redan fått tillstånd att hantera receptfria läkemedel och Coop har ansökt om tillstånd. Dagligvarujättar, som tidigare haft tillstånd att sälja naturläkemedel, vill nu också få tillstånd att sälja även receptfria läkemedel, rapporterar Svenska Dagbladet .
- Det är en effekt som inte alls fanns tidigare. Är det av oss sedan tidigare kända och inspekterade aktörer har vi beviljat ansökningarna , säger Bruno Barbieri, inspektör på Läkemedelsverket.
Samtliga stora dagligvarukedjor har utsett särskilt ansvariga för läkemedel, i väntan på EG-domstolens utslag i ett prejudicerande mål. Ärendet rör företaget Bringwell, som åtalats för brott mot lagen om handel med läkemedel, sedan bolaget sålt rökavvänjningsmedel i en av sina butiker i Stockholm för tre år sedan.
Vid sidan av jättarna ICA och Coop står bland andra skånska Bergendahls och 7-Eleven beredda att börja sälja läkemedel, om apoteksmonopolet faller.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109