23948sdkhjf

Tetra Pak vill sälja plastflaskorna för mjölk

Tetra Pak söker en köpare till sin verksamheten med mjölkförpackningar av plast. Enligt bolagets talesman, Susan Goldsworthy, kommer dock Tetra Pak att behålla verksamheten inom PET och plastförslutningar.
Det var för åtta år sedan, som Tetra Pak satsade stort på att bygga upp en verksamhet med formblåsta mjölk- och juiceförpackningar av HD-polyeten. Tanken var att förpackningarna skulle tillverkas i eller strax bredvid större mejerier. På maskinsidan inleddes ett samarbete med amerikanska Graham Machinery.
Verksamheten har dock inte utvecklats riktigt så väl, som det var tänkt. Idag finns sammanlagt 13 anläggningar i nio länder, de flesta i Storbritannien . Dessutom har Tetra Pak under tiden köpt Sidel, som tillverkar maskiner för PET-förpackningar.
För att istället koncentrera sig på kartongförpackningar, när det gäller mejeriprodukter och PET, när det gäller andra drycker, väljer därför Tetra Pak att försöka bli av med HDPE-förpackningsverksamheten.
Tetra Pak kommer dock att även i fortsättningen att tillverka fyllningsmaskiner, med eller utan aseptik, för plastförpackningar. Försvinner gör däremot systemen med integrerad formblåsning.
Några uppgifter om tänkbara köpare finns ännu inte. Samtal uppges dock ha förts med några av Tetra Paks konkurrenter på området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062