23948sdkhjf

Skräpiga återvinningsstationer stängs

Inom kort kommer åtta återvinningsstationer i och runt Helsingborg att dras in!
Anledningen är att stationerna är så skräpiga och överfyllda med obehöriga grovsopor, att renhållarna vägrar tömma dem.
Problemet är inte i första hand kringflygande förpackningar, utan dumpningen av grovsopor. Skräp som över huvud taget inte har på återvinningsstationerna att göra, som möbler, elektronik, trädgårdsavfall och gamla bildäck.
– Situationen har urartat. Vi vägrar att fortsätta tömma dem! , säger Bo Nordström, planeringsingenjör på renhållningsverket.
Den olagliga avfallsdumpningen har varit ett växande problem ända sedan 1996, då återvinningsstationerna infördes. Vem som ska städa har varit föremål för många diskussioner.
De första åren skötte kommunen städningen, utan att få betalt från materialbolagen, som återvinner det sorterade avfallet. I fjol började renhållningsverket få ersättning för städningen - men inte tillräckligt, enligt verksledningen. Den första maj i år togs städansvaret över av en annan entreprenör.
Det har inte fungerat, anser renhållningsverket.
– Vi har fått nog nu. Därför drar vi in de åtta stationerna , säger en påtagligt frustrerad Bo Nordström.
Materialbolagen har nu piskan på sig att ordna insamlingen på annat sätt.
– Vi försöker att lösa det här genom att kontakta andra entreprenörer. Det kan ta tid. Jag vet därför inte om det har löst sig till den 18 juni, när det är sagt att stationerna ska dras in , säger Rui Rhodes på materialbolagens paraplyorganisation - Förpackningsinsamlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094