23948sdkhjf

98.000 dör varje år av felaktig medicin!

Tillverkarna av receptbelagd medicin i USA har två år på sig att förse förpackningarna med en ny typ av streckkoder, som minimerar risken för att patienter på sjukhus ges fel medicin.
Institute of Medicin har gjort en analys av dödsfallen på amerikanska sjukhus och kommit fram till det skrämmande resultatet att sannolikt 98.000 dödsfall beror på felaktig medicin eller felaktigt doserade preparat, framförallt farliga kombinationer av preparat! Därför måste något göras snabbt.
Det kommer att kosta förpackningsindustrin ca 50 miljoner dollar att förse samtliga förpackningar med sjukhuskoden, men för sjukvården blir det dyrare. Det beräknas kosta ca 7,2 miljarder dollar att förse alla vårdanstalter med läsarutrustning, datorer och avkodande programvara, som i tid hittar farliga kombinationer och felaktiga preparat.
Men enligt FDA, som räknat noggrant på investeringen, kommer tekniken att förhindra minst en halv miljon dödsfall och andra obehagligheter under de kommande 20 åren och det sparar 93 miljarder dollar.
Varje streckkod ska innehålla medicinens specifika ID-nummer. En sköterska, som ska ge patienten medicin, scannar först streckkoden på patientens armband och sen streckkoden på förpackningen. Datorn jämför informationen och larmar om medicinen är fel, dosen för hög eller låg eller tidpunkten inte är korrekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125