23948sdkhjf

Stora Enso och Bosch i strategisk allians

Stora Enso Oy och Robert Bosch GmbH har ingått en global strategisk allians för att utveckla ett nytt förpackningskoncept för läkemedel. Förpackningslösningen sägs vara unik i fråga om barnsäkerhet och användarvänlighet för seniorer, samtidigt som den gör det lättare att följa ordinationen.
Konceptet omfattar en automatisk kartonneringsmaskin, en speciell förpackningskonstruktion och en specialutvecklad kartongkvalitet. Inom ramen för alliansen ansvarar Bosch Packaging Technology Division för maskinutveckling, tillverkning och global service medan Stora Enso ansvarar för förpackningsmaterial och design.
Ismo Saarinen, direktör för farmaceutiska förpackningslösningar vid Stora Enso, säger att patienter ofta inte följer ordinationen. Enligt rapporter avlider varje år 125.000 personer enbart i USA till följd av bristande förmåga att följa ordinationen.
- Det nya förpackningskonceptet har hög potential, framför allt i USA, som har de strängaste bestämmelserna för läkemedelssäkerhet, följt av Storbritannien och övriga Västeuropa , förutspår Saarinen.
Maskinen består av en enhet för kapseltillverkning, som kan kombineras med halv- eller helautomatisk fyllning. Utgångspunkten är platta, olimmade blanks av kartong, som formas och svetsas med en ny teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109