23948sdkhjf

The Packaging Greenhouse bildat i Karlstad

Ett utvecklingscenter för förpackningsmaterial – The Packaging Greenhouse – har bildats i Karlstad .
Det nya utvecklingscentret blir en ytterligare förstärkning av regionen som centrum för kartong- och förpackningsteknologi. Miljökrav, funktion, utseende och ekonomi är drivkrafter som ställerallt högre krav på att förpackningar utvecklas, och den nu aktuella satsningen i Karlstad utgör en resurs för tillverkare av förpackningar och förpackningsmaterial, även ur ett internationellt perspektiv.
The Packaging Greenhouse kommer att ägas och drivas av det regionala klustret The Paper Province. Satsningen är möjlig genom en bred samverkan mellan näringsliv, universitet och myndigheter.
Metso Papers nuvarande forskningsanläggning för kartong i Karlstad tas över av projektet och bildar bas för verksamheten.
– De satsningar, som nu växer fram under The Paper Province´s paraply, har stor betydelse för att utveckla företagen i den här industrisektorn, vilket också kommer Metso Paper till gagn , säger Per Eiritz, VD för Metso Paper Karlstad AB.
– Det är ytterst glädjande, att så många nu sluter upp och satsar på ett utvecklingscenter för kartong och förpackningar i världsklass , säger Mats Williams, VD för The Paper Province.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.595