23948sdkhjf

Idel omval på SCA:s bolagsstämma

När SCA i går, den förste april, hade sin bolagsstämma för 2004, blev det idel omval av bolagsstyrelsen, när ledamöterna Rolf Börjesson, Sören Gyll, Tom Hedelius, Sverker Martin-Löf, Anders Nyrén, Indra Åsander och Jan Åström fick förnyat förtroende. Och vid det konstituerande styrelsesammanträdet omvaldes Sverker Martin-Löf till ordförande. Bolagsstämman fastställde också omval av revisionsföretaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers för tiden fram till ordinarie bolagsstämma 2008.
Bolagsstämman fastställde utdelningen för verksamhetsåret 2003 till 10:50 kronor (9:60 kronor) per aktie. Därmed har utdelningen de senaste fem åren i genomsnitt ökat med elva procent per år.
Bolagsstämman beslöt att bemyndiga styrelsen, att under tiden fram till ordinarie bolagsstämma 2005 fatta beslut om förvärv av bolagets egna aktier på börs och om överlåtelse av sålunda förvärvade aktier på annat sätt än över börs. Bolagets förvärv av egna aktier får ske av upp till tio procent av det totala antalet aktier i bolaget. Syftet är att ge styrelsen möjlighet att använda egna aktier som betalning vid företagsförvärv.
VD och koncernchef Jan Åström höll ett anförande vid bolagsstämman, som från och med i dag finns tillgängligt på SCA:s hemsida.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078