23948sdkhjf

Svenska mejerier som förpackar dryckesmjölk försvinner när Arla bantar

Arlas Foods översyn av mjölkproduktionen kan leda fram till att mellan 600 och 700 arbetstillfällen försvinner i Danmark och Sverige .
För svensk del handlar det om två eller tre mejerier, som kan komma att läggas ner. I Danmark handlar det om ett mejeri.
De danska nedläggningsplanerna presenterades för de mejerianställda på Jylland i slutet av förra veckan.
Också Arla Foods personal i Sverige har blivit informerad, men inte lika detaljerat.
- Vi har sagt i Sverige, att vi ser över strukturen på de mejerier, där man förpackar dryckesmjölk. Men vi har inte nämnt några siffror, eftersom ingenting är beslutat , säger Katarina Malmström, presschef på Arla Foods Sverige.
I Sverige finns i dag sådana mejerier på sju orter: Stockholm, Örebro, Göteborg, Jönköping, Karlskrona, Visby och Linköping .
Katarina Malmström bekräftar, att två eller tre av dem troligen kommer att läggas ner. Hur många anställda som därmed kommer att förlora sina jobb är inte klart.
- Det är alldeles för tidigt. När man talar om 600 till 700 är det bara en uppskattning , säger hon. Strukturutredningen ska bli klar senare i vår .
Bakgrunden till nedläggningsplanerna är den ständigt tilltagande konkurrensen. Numera säljs billig, utländskt producerad, mjölk i både Sverige och Danmark.
Arla Foods har cirka 7.000 anställda i Danmark och 5.000 i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066