23948sdkhjf

Stormarknad för grå pantrar...

Den österrikiska livsmedelskedjan Adeg har i Wien öppnat världens första stormarknad, specialdesignad för äldre personer!
Allting i butiken är anpassat för människor, som på grund av ålder eller av andra orsaker har svårt för att röra sig fort och lätt eller ogillar att trängas i vanliga stormarknader: Varuvagnarna rullar mjukt och lätt och är försedda med broms och sittbräda. Gångarna är breda och väl upplysta och alla varor finns i lagom plockhöjd. Prislapparna är stora och lättlästa och det finns gott om förstoringsglas upphängda, för den som har svårt att läsa varuinformation på förpackningarna.
Och den som vill ha råd och dåd från personalen, kan räkna med full förståelse – alla anställda är nämligen över 50 år!
Butiken har kostat 15 procent mer att inreda och specialdesigna, än en normal stormarknadsbutik, men Adeg, som tillhög tyska Edeka-gruppen och är tredje störst i Österrike, ser det hela som ett intressant pilotprojekt och de positiva reaktioner man redan fått, visar ett det finns ett klart behov.
Nu är det förstås inte bara ”grå pantrar”, som får handla i den nya stormarknaden, utan även yngre människor är välkomna – och även de kan kanske ha nytta av de blodtrycksmätare, som finns tillgängliga vid butiksingången...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062