23948sdkhjf

Förlust för Stora Enso

Stora Enso redovisar en förlust före skatt på 61 miljoner euro för fjärde kvartalet 2003. Det kan jämföras med vinsten på 243 miljoner euro motsvarande period 2002.
Exklusive engångsposter gjorde bolaget en vinst på 8 miljoner euro före skatt, jämfört med 143 miljoner euro fjärde kvartalet året före.
Omsättningen uppgick till 3.029 miljoner euro, jämfört med 3.212 miljoner euro ett år tidigare.
Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 26 miljoner euro och en omsättning på 3.014 miljoner euro.Styrelsen föreslår en utdelning på 0:45 euro per aktie, samma nivå som året före.
I Europa väntar sig Stora Enso ökad efterfrågan på annonsberoende papperskvaliteter. För journalpapper väntas prispressen bestå och priserna på tidningspapper kan i bästa fall ligga kvar på föregående års nivåer, skriver bolaget i bokslutskommunikén.
Priserna på förpackningskartong beskrivs som tämligen stabila och finpapperspriserna ser ut att stabiliseras på låga nivåer. Efterfrågan på träprodukter är förhållandevis god men priserna är under press. Den försvagade dollarn och ökad konkurrens fortsätter att inverka negativt på koncernens verksamhet i Europa, säger Stora Enso.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078