23948sdkhjf

Pricer fick jätteorder

Prismärkningsföretaget Pricer har fått en order från den franska detaljhandelsjätten Carrefour. Det handlar om s.k. ESL-system, dvs elektroniska hylletiketter med tillhörande programvara, till ett värde av ca 100 miljoner kronor. Allt ska levereras under innevarande år.
- Den här framgången är tveklöst en av de viktigaste händelserna, som har inträffat för Pricer , säger Jan Forssjö, VD för Pricer. Den här upphandlingen är inte bara en betydande framgång för Pricer, utan det är även ett stort genombrott för hela ESL-branschen, när en av de ledande detaljhandelskedjorna påbörjar införandet av ESL-system.
Carrefour är en av de världsledande detaljhandelskedjorna med mer än 9.600 butiker i över 30 länder. Upphandlingen gäller Carrefours butiker i ett antal europeiska länder, huvudsakligen i Frankrike.
Pricer tillhörde länge börsens stora framtidshopp och slog 1997 kursrekord med 365 kronor och hade ett börsvärde på cirka 6 miljarder kronor. Sen dess har det bara gått utför och aktiekursen hamnade slutligen under en krona. Men nu tänds nytt hopp för Priceraktien, som genom tillkännagivandet av Carrefourordern steg med 100 procent.
Andra ser kanske med mindre entusiasm på framgången, eftersom elektroniska hyllkantsetiketter är avsedda att eliminera prismärkningsetiketterna i butiken, vilket skapar ytterligare konkurrens för den traditionella etikettindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063