23948sdkhjf

Lokala Tetra Pak-betalningar endast till Parmalat

Enligt ett pressmeddelande från Tetra Pak på tisdagsmorgonen, har företaget nu granskat även sina lokala betalningsaffärer med Parmalat. Enligt Tetra Pak visar den interna utredningen, att inga betalningar gjorts till ägarfamiljen Tanzi eller andra privatpersoner i den skandalomsusade italienska livsmedelskoncernen.
Pressmeddelandet lyder i sin helhet:
Tetra Pak bekräftar att lokala betalningar endast har skett till Parmalat.
Tetra Pak kan nu sammanfatta sin interna utredning angående mediauppgifterna om påstådda betalningar till familjen Tanzi.
Vi har granskat de lokala betalningarna till Parmalat i de 23 länder, där vi arbetar med dem. Vår granskning visar att betalningarna endast skett till de lokala Parmalat-bolagen.
Vi har granskat alla transaktioner, som avser rabatter och marknadsföringsstöd mellan de lokala Tetra Pak- och Parmalat-bolagen i dessa länder. Granskningen har avsett perioden 1995 till 2003.
Vi kan konstatera, att vi inte har upptäckt några betalningar - vare sig centrala eller lokala - som medvetet har gjorts till familjen Tanzi eller andra individer.

Tetra Pak har inbjudit svenska och internationella media till telefonkonferenser på tisdagsförmiddagen, då informationschef Jörgen Haglind kommer att kommentera frågan om Tetra Pak och Parmalat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094