23948sdkhjf

Sverige koordinerar EU-forskning

EU:s nya forskningsprogram satsar på mycket stora nätverksprojekt med en omsättning runt 200–300 miljoner kronor över en fyraårsperiod. Konkurrensen om dessa pengar är knivskarp. Det svenska industriforskningsinstitutet STFI-Packforsk har fått det unika förtroendet att koordinera inte bara ett, utan två av dessa jätteprojekt och är dessutom starkt involverat i ett tredje.
Projektet SUSTAINPACK syftar till att utveckla miljöanpassade, resurssnåla och användarvänliga förpackningar.
ECOTARGET, är ett projekt som syftar till att, genom radikala förändringar i tillverkningsprocessen, stärka skogsindustrins konkurrenskraft och samtidigt uppfylla höga krav avseende miljöpåverkan och energiförbrukning.
EFORWOOD har hållbar tillväxt som utgångspunkt och ska ta en helhetssyn på hela komplexet från skog till konsument, inklusive återanvändning av material och produkter.
Vart och ett av dessa projekt består av mer än 30 medverkande aktörer. STFI-Packforsk är starkt involverat i alla tre projekten och koordinerar de två första, medan EFORWOOD koordineras av forskningsinstitutet SkogForsk.
– Det ligger stor prestige i att passera EU:s utvärderingssystem och att få förtroendet att koordinera dessa europeiska jätteprojekt , säger Thomas Johannesson, VD för STFI-Packforsk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095