23948sdkhjf

ICA lägger ner i Växjö - och bygger nytt i Helsingborg

ICA kommer att bygga en ny stor distributionscentral i Helsingborg och samtidigt lägger man ner sin anläggning i Växjö .
Det innebär 350 nya arbetstillfällen i Helsingborgsområdet, samtidigt som 400 jobb försvinner i Växjöregionen.
ICA har bestämt sig för att satsa på två stora distributionsenheter, en i Nordvästskåne och en i Stockholm . De 400 anställda i Växjö kommer att erbjudas jobb på de nya distributionsenheterna.
Redan i dag har ICA ett lager i Helsingborg med omkring 200 anställda, man har också ett mindre lager i Arlöv , strax utanför Malmö . Båda dessa lager kommer att ersättas av det nya lagret i Helsingborgstrakten, där omkring 550 personer ska arbeta.
ICA:s distributionscentraler och lager tillhör de största förpackningshanterarna i landet. Varje dygn anländer, lagras och uttransporteras tiotusentals kolli med dagligvaror och andra konsumentprodukter i transport- och multiförpackningar.
Distributionscentralerna är ett led i kampen mot lågpriskedjorna, framöver ska ICA satsa ännu mer på färskvaror än i dag.
- Färskvaror kräver ju vissa temperaturer och våra gamla anläggningar är inte byggda på det sättet. Det handlar om att klara kylkedjan från hela vägen från producent och ut i butik , säger ICA:s logistikdirektör Anders Torell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062