23948sdkhjf

Bayer knoppar av...

Det är nu klart att Bayer-koncernen knoppar av huvuddelen av polymerverksamheten, för att tillsammans med kemiverksamheten bilda ett helt nytt fristående bolag. I det nya bolaget, som fått det tillfälliga namnet NewCo, samlas bland annat gummi- och gummikemikalierna, styrenplasterna inklusive den problemfyllda ABS-verksamheten och halvkristallina termoplaster. Med den här verksamheten får NewCo en omsättning av cirka 5,6 miljarder euro och 20.000 anställda.
Enligt planerna ska NewCo börsintroduceras, sannolikt genom utdelning till aktieägarna, senast 2005. Till chef för det nya bolaget har Dr Axel Claus Heitmann utsetts. Han kommer närmast från posten som chef för Bayer Polymers verksamhet i Asien .
Kvar i Bayer-koncernen blir polyuretan, polykarbonat och råmaterial för coating. Kvar inom koncernen blir också dotterbolagen Wolff Walsrode och HC Starck. Dessa verksamheter kommer att ingå i den nya enheten Bayer MaterialScience. Den enheten kommer tillsammans med Bayer HealthCare och Bayer CropScience att utgöra den ”nya” Bayer-koncernen.
Efter avknoppning av NewCo får Bayer en omsättning av cirka 22 miljarder euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062