23948sdkhjf

Norsk dagligvaruhandel startar egen förpackningsåtervinning

Den norska dagligvaruhandeln planerar att etablera ett eget företag för återtagning och återvinning av alla typer av förpackningar. I spetsen för planerna står NorgesGruppen, landets största dagligvarukoncern.
- När inte de företag, som existerar för att ta hand om detta, klarar av att samordna verksamheten, måste vi göra något själva , säger koncernchef Sverre Leiro i NorgesGruppen.
Kjell Olav Maldum som leder Dagligvarehandelens Miljø og Emballasjeforum ( DMF ), har fått mandat att förbereda en ny strategi, där handeln själv agerar. Målet är ett eget, slutet system för alla förpackningstyper.
- Tiden är mogen för en ändring. Vi hoppas få med oss våra konkurrenter i en utredning, som strävar mot en sluten lösning för dagligvaruhandeln, ägd av branschen som vill vara med. Det kommer att vara ett bra alternativ till dagens hopplösa situation, som är slöseri med både tid och resurser. Antingen måste företagen tag sig samman, eller också måste vi som storkund till återvinningsorganisationerna, göra något. Dagligvarubranschen är tillsammans stor nog för att göra något , konstaterar Sverre Leiro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.13