23948sdkhjf

Förpackningsmaskiner för 21 miljarder dollar

Enligt de amerikanska förpackningsmaskintillverkarnas organisation PMMI fortsätter de amerikanska tillverkarna att dominera den globala marknaden för förpackningsmaskiner. I en statistik, som sammanställts av COPAMA, som är en internationell sammanslutning av organ som organiserar packmaskintillverkare, har de USA-baserade företagen år från år ökat sin globala marknadsandel. I fjol hade de amerikanska packmaskintillverkarna en fakturerad försäljning på 5,85 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 28 procent av världsmarknaden, som är värd 21,206 miljarder dollar enligt COPAMA.
Siffrorna är i år extra tillförlitliga, eftersom för första gången en heltäckande statistik från Ryssland kunnat räknas in. Mellan 2001 och 2002 ökade försäljningen av förpackningsmaskiner i världen med 1,343 miljarder dollar, dvs 6 procent.
Tyska tillverkare ligger tvåa med en fakturering av 3,76 miljarder dollar och en 18-procentig marknadsandel. Tyskarna passerade därmed japanerna, som redovisar en försäljning på 3,16 miljarder dollar, vilket motsvarar en 15-procentig andel av världsmarknaden.
Siffrorna betraktas som en glädjande bekräftelse på att världskonjunkturen vänder. Mellan 2000 och 2001 sjönk nämligen maskinförsäljningen med 1 procent och behovet av packmaskiner anses vara en av de mest pålitliga konjunkturparametrar som finns.
Ändå är naturligtvis långt ifrån alla maskintillverkare uppgiftslämnare till statistiken. Det är möjligt att den verkliga marknaden för packmaskiner är avsevärt större.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063