23948sdkhjf

Från wellpapp till tissue

Ole Terland ( 44 ), som tidigare varit chef för bland annat SCA:s wellpappverksamhet, utsågs för inte så länge sedan till chef för SCA-koncernens forsknings- och teknikavdelning. Men den tjänsten lämnar han nu för att i stället bli chef för SCA:s verksamhet inom så kallad ” konsumenttissue ”.
Utnämningen ingår i den rekonstruering, som SCA genomför inom sin europeiska hygienrörelse, sedan tidigare chefen för den verksamheten, Stefan Angwald, plötsligt fick lämna sin post i slutet av juni efter oenighet med koncernledningen.
SCA har nu beslutat att genomföra ett antal förändringar av ansvarsfördelningen inom hygienverksamheten. Den tidigare strukturen med en uppdelning på ” konsumentprodukter ”, ” inkontinensprodukter ” och ” AFH tissue ” kommer nu att förändras till tre enheter bestående av " personal care " (inkontinensprodukter, barnblöjor, etc), ”AFH tissue” och ”konsumenttissue”.
Till chef för "personal care" har utsetts Gunnar Johansson ( 47 ), tidigare ansvarig för konsumentprodukter, medan Rijk Schipper ( 50 ) kvarstår som chef för AFH tissueverksamheten.
Samtliga utnämningar och förändringarna träder i kraft den 1 september 2003 och samtliga befattningar kommer fortsatt att vara placerade München .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079