23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Körsbär smakar bäst i LDPE-påse!

Plastforum
Att undersöka punkteringsmotstånd, ytglans och färg hos film är vanligt, men att utvärdera sensoriska egenskaper hos produkten under förpackningstiden är inget forskningsvärlden hittills ägnat någon större uppmärksamhet åt.
Forskarna vid Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria ( INTA) har därför studerat smak och ”ytkänsla” hos körsbär, som förpackas i olika filmmaterial. Modifierad atmosfär, filmpåsar av PVC eller LDPE och noll graders förvaring var betingelserna. Efter 35 dagar var körsbären i LDPE-påsen överlägset smaskigast..!



Ska du köpa körsbär, så se till att de är förpackade i LDPE-film - för då smakar de absolut bäst! Detta faktum har argentinska forskare, enligt tidningen , kommit fram till.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.126