23948sdkhjf

Visutech köper 40 % i Ritjohnson

Visutech Invest AB har förvärvat 40% av aktiekapitalet i Ritjohnson AB. Affären innebär en rad synergieffekter för bolagen. Båda arbetar med storformatskrivare och plotters på den skandinaviska marknaden.
Sedan tidigare säljer Ritjohnson storformatskrivare från bl.a. HP , som också är en viktig leverantör till Visutech. HP tog under 2002 över den digitala tryckpresstillverkaren Indigo , som nu ingår som en egen division inom HP under namnet HP Indigo . Visutech har sedan 1994 varit distributör för Indigo i Skandinavien och fortsätter nu framgångsrikt denna verksamhet även med HP Indigos tryckpressar.
Utöver Ritjohnsons redan etablerade representation för HP:s storformatskrivare och plotters införlivas även Visutechs agentur för MacDermid ColorSpan i det nya samarbetet. ColorSpan tillverkar plotters för krävande utskrifter i stora storlekar på en mängd olika material.
Visutech Invest AB är moderbolag inom en mediakoncern, där Visutech Digital AB ingår, med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark . Visutech Digital AB är ett av de ledande företagen på den skandinaviska marknaden, när det gäller digitala lösningar för den grafiska branschen.
Ritjohnson AB är Skandinaviens ledande aktör när det gäller digital teknik och media i storformat för svart/ vitt och färg. Ritjohnson AB etablerades redan 1884 och är därmed det äldsta företaget i storformatbranschen.
- Synergieffekten mellan bolagen kommer att skapa en av den skandinaviska marknadens starkaste totalleverantörer för storformat , säger Jan-Olof Jungersten, VD i Visutech Invest AB.
I samband med samgåendet har Visutech också passat på att flytta sitt kontor till Ritjohnsons lokaler i Göteborg .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063