23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Färre bakterier i träpallar än i pallar av plast...

En tysk forskare har kommit fram till att pallar av trä är bättre alternativ för livsmedelsindustrin än plastpallar, som annars anses mest hygieniska.

Forskaren – Anette Schönfelder vid

Biologischen Bundesanstalt für Land- und Forstwirtschaft

i tyska

Braunschweig

– har gjort försök med pallar av fur och konstaterat att en KD-märkt pall har femtio procent lägre bakteriehalt än en plastpall. Detta ska bero på att trä har antibakteriella egenskaper.

På en plastpall växer och ansamlas bakterier och först efter tolv till tjugofyra timmar inträffar en viss reducering av antalet bakterier.

Med detta som bakgrund, anser forskaren att träpallar är det bästa alternativet för livsmedelsindustrin.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.12|