23948sdkhjf

Sidel koncentrerar tillverkning till italienska Parma

Sidel har öppnat en ny stor fabrik i italienska Parma , där man skall tillverka system, maskiner och utrustningar för fyllning av drycker i plastflaskor.
Fabriken, som invigdes i början av maj av Sidels president och VD Gérard Stricher, tredubblar Sidels produktionskapacitet vad gäller maskiner och fyllningssystem för vatten samt kolsyrade och aseptiska drycker. Samtidigt innebär det att Sidel koncentrerar sin tillverkning av dessa maskiner och –system till en enda anläggning.
Lokaliseringen till Parma-området i norra Italien är ingen tillfällighet. Det är en dynamisk industriregion med en koncentration av maskinproducerande företag, som servar livsmedelsindustrin. I närheten finns också Tetra Paks stora anläggning i Modena och som nybliven medlem i Tetra Laval-gruppen , kommer förstås Sidel att kunna dra nytta av Tetra Paks tillverkningskunskap och tekniska kapacitet på platsen.
Den nya fabriken innebär att Sidels tillverkningskapacitet av fyllningsmaskiner nu ökar från 50 till 150 om året. På fabrikens 10.000 kvadratmeter finns 25 monteringsstationer och hygien- och renlighetsnivån är extra hög, för att uppfylla livsmedelsindustrins krav. Golvet är specialtillverkat, så att damm inte skall kunna samlas någonstans och dessutom rengöres det varje dag med specialtvättmedel. All utrustning är tillverkad i rostfritt stål.
140 personer arbetar i den nya fabriken under ledning av fabrikschefen Franco Mutti.
BILDEN: Rostfritt, rent och dammfritt! Hygien- och renlighetsnivån är extra hög i den nya fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078