23948sdkhjf

Trenal och Akzo Nobel Inks går samman

Akzo Nobel Inks ( ANI ) har skrivit ett avtal om att förvärva Trenal, en ledande oberoende leverantör av tryckfärg, specialiserad på tidnings- och heatsetfärg. Förvärvet är i enlighet med företagsledningens mål att utöka ANI:s verksamhet genom uppköp av strategiska partners.
Trenal etablerades 1932 och är baserat i Lessines, Belgien , med dotterbolag i ett antal länder i och utanför Europa. Trenal är en av de ledande aktörerna och har en av modernaste produktionsanläggningarna för tidningsfärg i Europa.
Kombinationen av Trenal och ANI kommer att skapa en tidningsfärgsverksamhet som är en av Topp 3 i Europa och kommer också att innebära att ANI åter får tillgång till den mycket stora marknaden för heatsetfärg. Det nya gemensamma företaget kommer att inneha en ledande marknadsposition i Benelux och Skandinavien .
Uppköpet förväntades vara genomfört före utgången av maj. Samtliga Trenals anställda förväntas stanna kvar inom verksamheten.
Efter förvärvet är planen att Trenal och ANI ska fortsätta sin verksamhet under sina respektive namn och varumärke och alla kundorienterade aktiviteter kommer att fortsätta enligt nuvarande struktur.
- Vi är övertygade om att denna kombination av ledande leverantörer kommer att skapa inte enbart ett företag, som kan uppfylla våra kunders alltmer krävande förväntningar, utan också skapa en mer internationell verksamhet, som fortsätter att växa med lönsamhet , kommenterar Peter Koivula, koncernchef och CEO för Akzo Nobel Inks.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062