23948sdkhjf

M-real vill köpa in sig i portugisiskt pappersbolag

M-real Oyj har lämnat ett anbud om att förvärva en minoritetsandel om 25 procent i det portugisiska massa- och pappersbolaget Portucel Soporcel, som har portugisiska staten som majoritetsägare.
Portugisiska staten håller på att privatisera Portucel Soporcel och skall minska sin andel av bolaget till 34 procent. Om affären förverkligas planenligt övertar M-real 25 procent av bolagets aktier och blir därmed den största industriella ägaren, medan övriga aktieägare fortsättningsvis äger 41 procent.
Som en del av anbudet ingår en överföring av M-reals affärsområde Home & Office till Portucel Soporcel, inklusive fyra pappersbruk och ett massabruk (Wifsta i Sverige , Alizay och Pont Sainte Maxence i Frankrike och New Thames i Storbritannien ).
Produktionen av obestruket finpapper i Husum planeras att säljas till Portucel baserat på långssiktigt leveransavtal.
Detta skulle minska M-reals skuldbörda och förstärka balansen.
- M-real har utvärderat olika alternativ för att utveckla affärsområdet Home & Office och det anbud vi lämnade till regeringen i Portugal ger goda framtidsmöjligheter för att utveckla vår europeiska verksamhet inom obestruket papper , säger M-reals verkställande direktör Jouko M. Jaakkola.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.092