23948sdkhjf

Korsnäs fortsätter satsa på vätskekartong

Korsnäs kommer att fortsätta lägga tonvikt på tillverkning av vätskekartong och white top kraftliner .
Det säger Korsnäs vd Per Lindberg i en intervju med PPI This Week . I framtiden kan fokus också vidgas mot tillverkning av förpackningar för andra ändamål.
- Priserna är stabila och Korsnäs väl positionerat för att öka sina marknadsandelar , säger Lindberg om vätskekartongmarknaden och tillägger att det finns ett fåtal konkurrenter, som kan producera högkvalitets vätskekartong.
- Kostnaderna för att ge sig in i den här sektorn är dessutom mycket höga. Beträffande White top kraftliner har priserna varit stabila, trots en konjunkturavmattning, som intensifierats av kriget mot Irak. Korsnäs position som leverantör till livsmedelsindustrin hjälper också till att minska inverkan från ekonomiska cykler , säger Per Lindberg vidare.
Enligt Per Lindberg kommer Korsnäs också att gå in på nya områden inom en snar framtid, exempelvis tillverkning av förpackningar för högteknologiska produkter.
- Men rykten om att delar av Korsnäs är till försäljning eller att vi haft förhandlingar med Billerud, är inte sanna , avslutar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094