23948sdkhjf

Ny SIFO-undersökning: Tre av fyra källsorterar metallförpackningar

En färsk SIFO-undersökning visar att 78 procent källsorterar sina metallförpackningar. En svag ökning av sorteringen av metallförpackningar har skett under de senaste åren.
Villaägare är bäst på att källsortera. Sämst är storstadsbor i Stockholm och Göteborg . Det konstaterar MetallKretsen.
Konservburkar står för den största ökningen av insamlade metallförpackningar. Drygt sex av tio lämnar in sina konservburkar. Den näst största ökningen var dryckesburkar utan pant. Var tionde lämnar in folieformar och nästan lika många lämnar även in kapsyler och metallock.
- Vi är nöjda med resultatet, men skulle gärna vilja få in fler kaviartuber, värmeljushållare och aluminiumfolie. Återvunnen aluminium har samma kvalitet som ny metall och därför är det viktigt att fler lär sig källsortera aluminiumförpackningar. Vid återvinning av aluminium sparas 95 procent av den energi som annars behövs för att göra helt nytt aluminium , säger Thord Görling, VD MetallKretsen.
En motsvarande SIFO-undersökning har genomförts av MetallKretsen en gång per år sedan 1997. MetallKretsen AB är ett av de materialbolag, som ingår i Förpackningsinsamlingen AB och man ansvarar för insamlingen av tomma metallförpackningar över hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063