23948sdkhjf

Svenska Lim köper in sig i Casco

Svenska Lim i Landskrona köper delar av den danska limproducenten Casco A/S, som ingår i Akzo Nobel -koncernen. Produktionen kommer att flyttas över från Danmark till Landskrona. Köpet ska trygga verksamheten i Landskrona, som dragits med överkapacitet.
Det är en konkurrent, som nu kommer att gå upp i Svenska Lim. Den del av danska Casco A/S, som Svenska Lim förvärvat, tillverkar samma typ av lim till pappersindustrin som anläggningen i Landskrona.
- Det är ett verksamhetsområde, som inte har varit så stort för dem, men som varit stort för oss , säger Göran Larsson, vd Svenska Lim till Helsingborgs Dagblad .
Delar av produktionen kommer omedelbart att flyttas till anläggningen i Landskrona, medan resten kommer att flyttas över successivt. Totalt räknar Göran Larsson med att Svenska Lims omsättning på dryga 100 miljoner kronor kommer att öka med mellan 30 och 40 procent. Vad affären kostat är inte officiellt.
I dag jobbar ett 40-tal personer i Landskrona och köpet kommer inte i första skedet att innebära några nyanställningar. Det handlar snarare om att trygga den produktion, som finns, sedan man i höstas sålde av produktionen av lim till bilindustrin och då fick en överkapacitet.
Enligt Göran Larsson är köpet ett strategiskt förvärv för att bli större på den nordiska marknaden inom lim till pappersindustrin och han håller öppet för nya affärer längre fram.
- Det finns fortfarande andra tentakler ute och vår plan är att fortsätta växa. Vårt mål är en omsättning på 200 miljoner kronor 2005 , säger Göran Larsson.
Svenska Lim ingår i koncernen Lyckeby Stärkelsen, en av världens ledande utvecklare av stärkelse och kundanpassade lösningar inom stärkelsekemi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062