23948sdkhjf

Moving automatiserar danskt postorderlager

Moving AB i Åstorp har fått en order värd cirka 20 miljoner SEK avseende ett nytt, automatiserat lagersystem till det nya centrallagret för danska T. Hansen Gruppen A/S.
Centrallagret kommer att byggas vid företagets huvudkontor i MiddelfartFyn och skall vara i full drift i oktober 2003.
T. Hansen Gruppen A/S är en dominerande aktör på den danska marknaden, när det gäller försäljning via postorder, e-handel och över disk av reservdelar till bilar, tillbehör till mobiltelefoner, elektronik, verktyg, etc. Förutom verksamheten i Middelfart har företaget sju butiker i Danmark och man har även verksamhet i Europa via dotterbolag.
I dag plockar man beställda varor manuellt genom att åka på truckar genom lagret. När det nya lagersystemet tas i bruk kommer man istället att ha ett lager baserat på Movings MiniLoad kranar och datoriserade lagersystem, som både lokaliserar varorna på lagret och plockar fram dem automatiskt, till den som sammanställer beställningarna. I stället för att personalen letar upp godset i lagret, kommer godset till plockarna vid sex stationer. Det nya lager- och plocksystemet kommer att fördubbla plockkapaciteten.
Till lagersystemet kommer även en postsorteringsutrustning att kopplas, så att utgående paket sorteras i postnummerordning.
Moving har tidigare levererat liknande system till bl a Lemvigh Müller Gruppen i Danmark samt till Saab Automobil och Elektroskandia AB i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063