23948sdkhjf

Upp och ned för BT-truckar

Orderingången gick upp, men resultatet gick ned.
Så kan man kort sammanfatta verksamhetsåret 2002 för svenska BT koncernen, en av de ledande aktörerna inom truckvärlden.
Koncernens orderingång uppgick till 12.556 MSEK, vilket är en ökning med 3 procent jämfört med 2001. Nettoomsättningen sjönk med 7 procent till 12.329 MSEK.
Av koncernens nettoomsättning svarar Västeuropa för 53 procent, Nordamerika för 38 procent och övriga marknader för 9 procent. Den nordamerikanska andelen har sjunkit de senaste åren till följd av den kraftigare konjunkturnedgången där. Att dollarn har blivit svagare jämfört med svenska kronan medför också att den nordamerikanska andelen sjunker vid omräkning till svenska kronor.
Resultat efter finansnetto minskade med 10 procent till 796 MSEK. Vinstmarginalen kunde i stort sett bibehållas, 6,5 procent mot 6,7 procent för 2001.
Utvecklingen på världens truckmarknader är svårbedömd. Det finns tecken på att konjunkturen har planat ut och att marknaden kan stå inför en vändning uppåt.
– Sett över lång tid är truckbranschen en tillväxtbransch , säger koncernchef Per Zaunders. Trots de senaste årens negativa utveckling räknar vi med långsiktigt fortsatt god tillväxt. Därför satsar vi stora resurser bland annat på produktions- och produktutveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078