23948sdkhjf

Borealis omorganiserar för att bli snabbare

Nordiska polyeten- och polypropenjätten Borealis har beslutat genomföra en omfattande organisationsförändring. Bolaget ska bl a påbörja en geografisk konsolidering för att snabbare få ut nya produkter på marknaden. Den nu beslutade planen innebär samtidigt en minskning av de tekniska resurserna i koncernen med cirka 25 procent. Förhandlingar med personalen kommer att påbörjas omedelbart.
Enligt Henry Sperle , som ansvarar för teknik och projekt inom Borealis, kommer bolaget trots förändringarna att satsa ytterligare på forskning:
- Investeringar i långsiktig forskning kommer att utökas för att skapa en stark plattform för framtida innovationer , säger han.
Enligt vad Packmarknaden erfar kommer bolaget att koncentrera sin utveckling, forskning och tekniska service till Linz i Österrike, Rønningen i Norge, Borgå i Finland och Stenungsund i Sverige. Borealis har också likartad verksamhet i Portugal och Belgien , denna kommer av allt att döma att avvecklas.
Enligt en talesman från Borealis kan det dock bli verksamheterna i Sverige och Finland, som drabbas hårdast av omorganisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063