23948sdkhjf

Växttakten i polsk plastindustri mattas

Plastindustrin i Polen har under ett antal år hört till de mest dynamiska i Europa. Mellan 1997 och 2002 har marknaden ökat med en halv miljon ton. Men nu finns det tecken på att toppen har passerats. De senaste två åren har ökningstakten mattats avsevärt och efterfrågan på plaster i Polen ökade under 2002 bara med ca 5 procent. Det ska jämföras med 8 procent under 2001 och hela 11 procent under 2000.
Det är brittiska Applied Market Information , som publicerat en ny rapport med de här siffrorna. AMI har tittat på 1.300 av de viktigaste plastföretagen i Polen och konstaterar att branschen är mycket fragmenterad med ett stort antal små, familjeägda företag.
Formsprutning är antalsmässigt störst och 670 av företagen sysslar med detta. Volymmässigt är det filmextrudering, som är störst i Polen och här har åtskilliga utländska företag investerat. Det gäller i stort sett alla sektorer inom den polska plastindustrin, men andelen utlandsägda företag är ändå liten jämfört med polsk industri generellt. Hela 70 procent av företagen är fortfarande privatägda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109