23948sdkhjf

Nu är det slut på M-reals närvaro i Silverdalen

Finska M-real har nu sålt hela industriområdet inklusive industrilokalerna vid det nedlagda pappersbruket i Silverdalen till företaget Cortega Plast i Gislaved AB och därmed avslutas M-reals närvaro i Silverdalen.
Det var i november 2001, som M-real beslutade att lägga ned papperstillverkningen vid bruket. Pappersproduktionen upphörde i slutet av mars 2002 och produktionen av kvaliteterna Silverblade och Silverblade Digital har därefter tagits över av andra bruk inom M-realkoncernen.
- Det är positivt att vi nu lyckats bra med åtgärdsprogrammet för de, som varit anställda i Silverdalen , säger M-reals vice VD Aarre Metsävirta. Hittills har det gått att hitta lösningar för den övervägande delen av de drygt 200 anställda som berördes. I och med att vi nu hittat en köpare, som planerar att driva en fortsatt industriell verksamhet i Silverdalen, känns det som att vi lyckats väl med avvecklingen av M-reals närvaro i Silverdalen.
Cortega Plast i Gislaved AB avser att starta tillverkning av plastdetaljer i Silverdalen. Företaget har sedan tidigare verksamhet i bland annat Gislaved .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.384