23948sdkhjf

Certifierade förpackningar ska ge säkrare livsmedel

Ett stort internationellt arbete pågår för att säkra kvaliteten på europeiska livsmedel och flera svenska livsmedelsproducenter har börjat arbeta mot en certifiering enligt en standard utfärdad av BRC ( British Retail Consortium ).
Standarden kallas ” Technical Standard for Companies Supplying Retailer Branded Food ” och den ställer höga krav på hygienkontroll, spårbarhet och ursprungsmärkning.
Standarden används redan av livsmedelstillverkare runt om i Europa och flera detaljhandelskedjor, som t ex svenska ICA och Axfood, kräver av sina leverantörer av egna märkesvaror att de ska vara certifierade mot standarden före juni 2004.
BRC har också utfärdat en standard som heter BRC IOP ( The Institute of Packaging ) för certifiering av förpackningsmaterial till livsmedelsindustrin. Företag som Tetra Pak och Sainsburys ställer redan krav på sina leverantörer, att de ska anpassa sig till denna standard.
Ett svenskt certifieringsorgan håller nu på med de förberedelser som krävs för att kunna bli ackrediterat av SWEDAC för att kunna utföra produktcertifiering mot kraven i standarden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062