23948sdkhjf

Rexam köper fler tyska glasfabriker

I början av januari meddelade Rexam PLC, att man har köpt 100 procent av de tidigare familjeägda aktierna i tyska flask- och glascontainerföretaget Lüner Glashüttenwerke (” Lüner Glas ”).
Hela övertagandesumman är beräknad till 33 miljoner pund av vilka 3,5 miljoner pund avser kontant betalning för aktierna och resten är övertagande av skulder och finansiella åtaganden. Affären måste godkännas av berörda tyska konkurrensmyndigheter, innan den är i hamn.
Lüner Glas har cirka 430 anställda i två anläggningar; en nära Düsseldorf och en utanför Berlin . Fabrikerna tillverkar i huvudsak flaskor, burkar och andra glasbehållare i flintglas för livsmedelsmarknaden.
Beskedet om Rexams köp av Lüner Glas kom bara drygt en månad efter det att köpet av Nienburger Glas, en annan tysk glasbehållareproducent, blivit klart den 29 november i fjol. Den affären kostade Rexam 68 miljoner pund.
Med de här företagsköpen får Rexam en stark position på den tyska glasmarknaden med inte mindre än sju olika tillverkningsenheter, med produktion av flaskor, burkar och glascontainers till allt från öl, vin och kolsyrade drycker till livsmedel och farmaceutiska produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062