23948sdkhjf

EU-kommissionen backade: Tetra Laval får köpa Sidel!

En av de senaste årens större företagsfusionerna inom europeisk förpackningsindustri blir nu verklighet – svenska Tetra Laval får köpa franska PET-jätten Sidel!
Efter 21 månader av ovisshet och förhandlingar är nu det hela klart. I måndags beslöt nämligen EU-kommissionen att godkänna köpet och tog därmed tillbaka sitt tidigare beslut från oktober 2001, där man förbjöd uppgörelsen, eftersom man ansåg att det skulle ge Tetra Laval en alltför dominant ställning på marknaden för såväl aseptisk kartong som PET. Tetra Laval överklagade det beslutet och efter långa förhandlingar och argumentationer lyckades man alltså få kommissionen att ändra sig.
Sidel kommer nu att bli en egen industrigrupp inom Tetra Laval och fusionen välkomnas av båda parter.
- Det här är en stor dag för Sidel, de anställda, kunder och leverantör samt för Tetra Laval-gruppen , kommenterade Sidels styrelseordförande och VD Gérard Stricher. Beslutet markerar slutet på en lång väntan. Med stöd från Tetra Laval kan vi i Sidel nu bygga vår framtid utan oro. Och vår potential för att utvecklas är verkligen stor. Problemet har varit att vi saknat en stark ägare. Det har vi nu fått i Tetra Laval .
I ett pressmeddelande från Tetra Laval välkomnade koncernens styrelseordförande Larry Pillard EU-kommissionens beslut att godkänna köpet av Sidel och gav uttryck för den glädje och tillfredsställelse, som man nu känner inom Tetra Laval.
- Vi är mycket nöjda med att kommissionen accepterade våra argument , sade Larry Pillard. Även om det har varit en lång och tidvis svår process, så har vi hela tiden varit säkra på att det skulle bli ett positivt utslag till sist. Nu ser vi fram emot att få välkomna Sidel som en fullvärdig och egen industrigrupp inom Tetra Laval .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078