23948sdkhjf

Stora Enso startar innovationscentrum

Ett finskt innovationscentrum – InnoCentre – med inriktning på forskning och utveckling inom förpackningsområdet, skall startas av Stora Enso Consumer Boards och Stora Enso Research.
InnoCentre kommer att erbjuda kunderna nya förpackningskoncept samt stödja företagets ambition att vara världsledande i utvecklingen av nya förpackningsprodukter.
Verksamheten inleds sommaren 2003 och investeringen i maskiner och utrustning kommer till en början att uppgå till EUR 4 miljoner.
InnoCentre ska utrustas med modernast tänkbara utrustning, bland annat en digitaltryckmaskin, en lackningsenhet, en skärfals och en laserskärare, en maskin för tillverkning av CD- och DVD-fodral, en maskin med kantfals för snabbmatförpackningar och muggar, en platt- och brickpress samt en förslutningsenhet.
Verksamheten stöds dessutom av alla de resurser, som finns inom Stora Enso Research. Anläggningen ska ligga i anslutning till Imatra-bruket och kommer till en början att ha 10 anställda.
InnoCentre ska betjäna sina kunder genom att testa olika råmaterial för förpackning och bestrykning samt utveckla maskinteknik för olika konverteringsprocesser. En mycket viktig tjänst blir att låta kunder beställa testkörningar och kortare produktserier inför marknadslanseringar. Tanken är att utnyttja InnoCentres tekniska och kunskapsmässiga resurser för vidareutbildning av kunder, experter och personal, samtidigt som man erbjuder tjänster åt internkunder inom Stora Enso-koncernen.

Bilden ovan: En operatör testar digitaltryckmaskinen vid Stora Ensos nya InnoCentre, vars officiella invigning är planerad till sommaren 2003
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078