23948sdkhjf

Arca Systems effektiviserar och varslar 60

Plastföretaget Arca Systems, tillverkare av produkter för materialhantering, planerar en rad förändringar i syfte att effektivisera sin tillverkning i anläggningen i Perstorp .
Det innebär att 60 av totalt 170 anställda varslas om uppsägning. Samtidigt förhandlar Arca med en extern intressent inom plastbranschen om ett övertagande av en viss del av produktionen. Det skulle i praktiken kunna innebär att en stor del av de varslade får nya jobb i Perstorp samtidigt som volymerna ökar.
Arca har på senare år satsat hårt på en högautomatiserad process, inte minst när det gäller tillverkning av plastpallar, som görs med en delvis ny teknik. Nu tar man detta ett steg vidare och investerar 10 MSEK i att automatisera den formsprutning, som blir kvar, så högt som det är möjligt.
Samtidigt koncentreras tillverkningen till ett mindre antal produkter än vad som hittills varit fallet. En mindre del av formsprutningsaktiviteterna kommer att flyttas till andra Arca-anläggningrar, medan resten enligt planerna tas över av den externa aktör, som nämndes inledningsvis.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094