23948sdkhjf

FlexLink startar bolag i Tjeckien

Som en följd av tillväxten i Centraleuropa och att multinationella tillverkare investerar i de kommande EU-länderna, öppnar FlexLink ett dotterbolag med kontor i Prag . Målet är att betjäna i första hand internationella kunder inom elektronik- och bilindustrin.
FlexLink driver framgångsrikt nybildade säljbolag i Polen och Ungern , och förstärker nu närvaron i Tjeckien , som har en industriell tradition och hög teknisk kompetens.
- Vår strategi att följa de multinationella bolagen till länder, där de väljer att producera, har visat sig mycket lyckad. Dessutom räknar vi med att nå en betydande kundbas bland inhemska producenter och underleverantörer på den växande tjeckiska marknaden , säger Fredrik Jönsson, VD i FlexLink.
Kunderna i Tjeckien har hittills betjänats via FlexLinks säljenheter i Västeuropa.
Det nya bolaget, som etablerades i början av november, tillför lokal kompetens, kundrelationer och service. Större projekt kommer att genomföras med stöd av FlexLinks enheter i Polen, Ungern och Tyskland .
- Vi har arbetat i Tjeckien i flera år och ser att vi kan expandera snabbare genom lokal närvaro. Därför investerar vi i ett eget bolag med lokal kompetens och ansvar. Vi vet redan, att vårt erbjudande som totalleverantör av automatiserade monteringslinjer, kommer att förenkla våra kunders verksamhet där , säger Peter Nauwerck, chef för FlexLinks verksamhet i Öst- och Centraleuropa.
FlexLink har under de senaste två åren också etablerat bolag i Brasilien , Ungern, Belgien, Malaysia och Spanien .
FlexLink startade sin verksamhet 1980 och är en ledande global leverantör av automationslösningar till monterings- och tillverkningsindustrin. FlexLink, med huvudkontor i Göteborg , har 550 anställda i 23 bolag och representation i 50 länder. 2001 var omsättningen 1.290 Mkr.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078