23948sdkhjf

Rausing rensar i Ecoleantoppen

Det blåser på toppen i Helsingborg sföretaget Ecolean, som de senaste åren förekommit flitigt i förpackningspressen med sitt annorlunda förpackningsmaterial, bestående av en blandning av plast och krita, och som också uppmärksammats för sina satsningar på Kina och Östeuropa , som bland annat inneburit investering i en egen förpackningsfabrik i Tianjin i Kina.
Stor publicitet blev det också häromåret, när miljardären och förre Tetra Pak-chefen Hans Rausing oväntat och överraskande trädde in i ägarbilden för EcoLean och aviserade både mångmiljonsatsningar och snabba expansioner.
För att ytterligare understryka hur mycket han trodde på Ecolean, handplockade Hans Rausing två toppkrafter till posterna som VD och marknads/informationschef för företaget. Man startade också ett holdingbolag med namnet Ecolean International A/S , med säte i Köpenhamn .
Men nu rensar Rausing ut bland sina handplockade toppnamn i Ecolean!
Verkställande direktören Christian Tornakull, som kom till Ecolean från Tetra Laval/Tetra Pak , har fått lämna företaget, liksom marknads- och informationschefen Mats Harborn, som innan Ecolean-sejouren var Exportrådet s Kinachef.
Skälet till avgångarna lär vara att verksamheten inte utvecklats enligt planerna samt att det funnits motstridiga uppfattningar om hur företaget skall styras.
Men trots den nuvarande turbulensen, så finns optimismen kvar vad gäller Ecoleans framtid – liksom tilltron till före detta Tetra Pak-medarbetare. Till ny VD har nämligen utsetts tidigare utvecklingschefen Per Gustafsson, som även han en gång handplockades från Tetra Pak – och för bara drygt en månad sedan tog förre Tetra Pak-VD:n Bertil Hagman plats i Ecoleans rådgivande styrelse.
- Vi är fortfarande i ett uppbyggnadsskede med stora investeringar i produkter och marknader. Ett positivt resultat kan nås tidigast år 2004 eller 2005, men vi har ju en stark ägare, som klarar det, säger nye VD:n Per Gustafsson i en kommentar till Dagens Industri. Nu handlar det om att få ordning på verksamheten och där prioriterar vi nu den tekniska sidan och att se över kostnaderna. Det är en anledning till att Christian Tornakull och Mats Harborn lämnar företaget. Det skede bolaget befinner sig i, behöver inte sådan kraft på marknads- och informationssidan.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.093