23948sdkhjf

Kluriga kartongförpackningar från Barcelona och Borlänge

I år var det nionde året i rad, som Assi Domän Frövi arrangerade sitt spanska förpackningsseminarium tillsammans med Escola Massana Art and Design center i Barcelona , i samarbete med konverteraren Grafopack och Nestlé i Spanien.
18 utvalda studenter från det spanska universitetets utbildning för industri- och grafisk design gjorde en djupdykning i förpackningsvärlden under en vecka, med besök och seminarier hos Grafopack och Nestlé.
- Aspekterna på en förpackning kan vara oändliga, men för att designa en bra förpackningslösning, som tjänar sitt syfte, behövs intuition och kreativitet, sade Ricardo Badia , grafisk designer, när han gästtalade om kreativitet i förpackningsskapandet vid seminariet i Barcelona.
Ricardo Badia betonade, att kreativitet är en mental aktivitet - inte någon separat process, som sker i någons hjärna, utan en växelverkan mellan tanke, sociala relationer och den kulturella omgivningen. Ett öppet sinne och nyfikenhet är nödvändiga, för att förstå omgivningen och dess behov.
- Kartongmaterial är bra träning för hjärnan, menade Joan Sunyol Gurnés , som är lärare på Escola Massana sedan 21 år tillbaka. Kartong är ett enkelt material att arbeta med och när man får en idé till en konstruktion är det bara att sätta igång!
Parallellt med samarbetet med Escola Massana har AssiDomän Frövi i år, liksom förra året, också haft ett samarbete med universitetet i Borlänge , där elever från grafisk teknologi gjort sina examensarbeten i Frövi-kartong. När man studerar dessa arbeten, drar man lätt slutsatsen, att brist på tidigare erfarenhet snarare tycks vara en fördel än en nackdel för innovativt tänkande!

Här ovan kan du se bilder på ett urval av de kartongarbeten, som skapades på det spanska seminariet, samt examensförpackningarna från Borlänge. (OBS! Bilderna ”bläddras fram” automatiskt med några sekunders mellanrum!)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08