23948sdkhjf

Vinnande kartong löser bioproblem...

Förpackningar blir en allt viktigare del av våra dagliga liv. Det visade vinnarna i den europeiska förpackningstävlingen ”Pro Carton/ECMA Carton Awards”, som nu offentliggjorts och där ett av vinnarbidragen presenterade lösningen på ett gammalt välkänt biobesökarproblem...
Segrarna i de sex klasserna visade upp en provkarta över de många funktioner, som bra och genom-tänkta förpackningar fyller. Exempel på det var den danske förpackningstillverkaren A. C. Schmidt A/S, som vann två av klasserna.
I dryckesklassen segrade det danska företaget med en presentförpackning för julutgåvan 2001 av Aalborg Akvavit från De Danske Spritfabrikker . Den vackert formgivna flaskan syns tydligt i ett fönster i förpackningen. Mervärdet med julutgåvan är den exklusiva presentationen med påkostat tryck på högklassig kartong från Stora Enso .

Värdehöjande förpackning
A. C. Schmidts andra seger ger ytterligare dimensioner åt begreppet ”värdehöjande förpackning”. Det kom med vinsten i läkemedelsklassen, som blev en förpackning för ampuller, utvecklad för Novo Nordisk A/S, Norge .
Förpackningen är formad som ett kuvert, som skyddar ett dyrbart innehåll, samtidigt som den är enkel att öppna och återförsluta. Ampullerna syns tydligt och är enkla att komma åt i den öppnade förpackningen. Här tillför förpackningen enkelhet för användaren.

Andra nordiska vinnare
Två andra vinnare hade förverkligats med nordisk hjälp. Det var segraren i konfektyrklassen, en tysk chokladförpackning på kartong från Stora Enso samt förpackningar för parfym, där en belgisk konverterare segrade. I det senare fallet kom kartongen från Iggesund Paperboard
.Till ” Carton of the Year ” korades en presentförpackning för Johnnie Walker .

Löser ett filmproblem
Ny klass för året var Mest innovativ design eller ny användning av kartong . Priset gick till holländska Cartonnagefabriek D. Miedema .
Bidraget var en festlig bägare för popcorn och andra snacks. Finessen är att den kan träs över en dryckesmugg. Vilket gör att det räcker med två händer för att bära två muggar läskedryck och två stora bägare med snacks eller cornflakes. Ett klassiskt biobesökarproblem har således fått sin lösning...
Här ovan ses bilder på de åtta vinnande förpackningarna jämte info om kartongtillverkare, konverterare, etc. (OBS! Bilderna rullar fram med fem sekunders mellanrum!)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141