23948sdkhjf

Ny bok samlar kunskapen om förpackningar

Förpackningar uppfattas av många som en självklarhet. De är så självklara, att ingen tänkt på att framställa en heltäckande lärobok i ämnet…
Men nu finns läroboken. Den heter About Packaging - Design and Production och är utgiven av branschorganisationen Pro Carton Nordica .
Författarna heter Jesper Clement och Martin Sørensen och boken finns tidigare utgiven på danska. Intresset har varit stort från omvärlden för en engelsk översättning. Den har nu lämnat trycket.
Det unika med boken är att den beskriver hela kedjan från konstruktion och design till distribution och hantering i konsumentledet.
– Helhetssynen är viktig, betonar Pro Carton Nordicas ordförande Esko Boman . Förpackningen har många uppgifter. Den ska skydda varan under transport och hantering, den ska förbättra logistiken, vara säljande i butiken och slutligen erbjuda konsumenten nyttiga funktioner.
Förpackningskonstruktion är således ett omfattande pussel, där en felande bit skämmer allt. Den nya läroboken är den enda, som erbjuder ett ”helikopterperspektiv” över hela kedjan och samtidigt förklarar de olika stegen i processen på ett begripligt sätt med många bilder och illustrationer.
About Packaging – Design and Production är mer än en lärobok i design, produktion och logistik. Här beskrivs även de mjuka komponenterna, som hur människor tar till sig budskap och hur man arbetar i ett utvecklingsprojekt.
Boken kan köpas genom Pro Carton Nordicas informationsbyrå (e-mail: nordica@procarton.com) till en kostnad av EUR 30 plus porto. Vid köp av fler än 10 ex lämnas 30 % rabatt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126