23948sdkhjf

Sammanslagning av tyska dryckesförpackare

De båda tyska företagen KHS Maschinen- und Anlagenbau AG och Kisters Maschinenbau GmbH kommer från och med den 1 januari 2003 att ingå ett nära samarbete, administrerat av KHS AG.
Dortmundbaserade KHS är välkänt inom dryckesbranschen, som en betydande tillverkare av fyllnings- och förpackningssystem. Hela KHS gruppen har i dag 2.600 anställda världen över och en omsättning på 550 miljoner euro.
Kisters GmbH har gjort sig ett namn såväl dryckesindustrin som livsmedelssektorn som tillverkare av högmoderna förpackningssystem för wraparound och krympfilmning. Företaget har 600 anställda och omsätter 100 miljoner euro.
I framtiden kommer de båda företagens såväl marknadsföring och försäljning som forsknings- och utvecklingsarbete att slås samman. Förhoppningen är att de båda företagen gemensamt skall växa ytterligare och bli en komplett, worldwide tillverkare av fyllnings- och förpackningssystem inom såväl livsmedel som non-food.Sammanslagningen innebär också att storkoncernen Klöckner-Werke AG , som äger Kisters Maskinenbau GmbH, från och med 1 januari 2003 överlåter hela kontrollen av Kisters till KHS AG.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08